Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tisztítja a májat, csökkenti a koleszterint
  2023-11-24 21:10:32, péntek
 
 



Tisztítja a májat, csökkenti a koleszterint, elősegíti a máj egészségét és regenerálódását - máriatövis

Amennyiben szeretnénk megőrizni a szívünk egészségét, nincs is más dolgunk, mint a magas koleszterinszintünket normalizálni, hiszen ha magas a koleszterinszintünk, az sok egészségi problémát, többek között szívbetegségeket is okozhat. A máriatövisnek nagy szerepe van a magas koleszterinszint csökkentésében.

A máriatövist évszázadok óta használják a máj állapotának javítására. Ha szeretnénk megvédeni a májunk egészségét vagy olyan súlyos problémától szenvedünk, mint a zsírmáj, akkor a máriatövis lehet a segítségünkre.

A máriatövis egy szilimarin nevű vegyületben gazdag, amely kitűnő antioxidáns hatással rendelkezik. Az antioxidánsok csökkentik a szervezetben a szabad gyökök számát, emellett a gyógynövény segít regenerálni a májsejteket és megszabadítani a szervezetet a toxikus anyagoktól. Ez azért előnyös, mert a májra így sokkal kevesebb teher hárul, hiszen a testünk méregtelenítését a máj végzi. Minél több méreganyag halmozódik fel a szervezetünkben, annál nagyobb az esélye a májkárosodás kialakulásának.

A máriatövis nagyon jó védő hatást gyakorol a májra, de azért ez nem azt jelenti, hogy büntetlenül ehetünk és ihatunk mindent, és ez a gyógynövény majd mindent megold, mert ez nem egészen így van.

Ha a májunk nem működik megfelelően, azt különböző jelekből, tünetekből vehetjük észre. Az émelygés és az étvágytalanság, illetve a vér megjelenése a székletben is jelezheti, hogy valami probléma van a legnagyobb szervünkkel.

A máj károsodását jelezheti a sárgaság is. Ilyenkor nemcsak a bőr, hanem a szemfehérje is besárgul. További tünetek lehetnek még a sötét színű vizelet, a zavartság és a lábduzzanat.

A máriatövisben lévő szilimarin fokozza a szervezetben a glutation termelődését, amely egy antioxidáns, és csökkentheti a betegségek kialakulásának kockázatait. A glutation sokféle betegséggel szemben jelenthet hathatós védelmet, például ilyen a cukorbetegség, a szívbetegség, a neurodegeneratív betegségek vagy a rákos megbetegedések.

A szilimarin ezen kívül csökkenteni képes nemcsak a rossz, azaz az LDL-koleszterin-szintet, hanem az összkoleszterinszintet és a trigliceridszintet is.

A gyógynövény védelmet jelent a máj számára, hiszen nemcsak annak működését segíti elő, hanem javítja a májsejtek funkciót, támogatja a máj méregtelenítő folyamatait és segít a máj egészségét fenntartani.

A máj tele lehet toxinokkal és szennyező anyagokkal, például alkohollal, vegyi anyagokkal, zsíros ételekkel, amelyek jelentősen lelassítják ennek a szervnek a működését. A máriatövis azonban javítja ezt a méregtelenítési folyamatot és segít a máj megtisztításában is. A máriatövisben található szilimarin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, illetve kiemelkedő az antifibrotikus hatása is, ami megakadályozza a májszövetek hegesedését, amely pedig májcirrózishoz vezethetne. A máriatövis serkenti a májsejtek helyreállítását, csökkenti a szövetkárosodásból eredő gyulladást, és segít az egészséges májsejtek támogatásában, fenntartásában és regenerálásában.

Hogyan tisztítsuk meg a májat természetesen? Növeljük a rostbevitelt, a magas rosttartalom ugyanis megkönnyíti az emésztést és segít csökkenteni azokat a zsírokat, amelyeket egyébként a májnak kellene kezelnie. Ez kevésbé terheli a májat, lehetővé téve a gyorsabb működést és a hatékonyabb regenerálódást.

Fogyasszunk rendszeresen vizet, koffeinmentes gyógyteákat és amennyire csak lehet, korlátozzuk az alkoholfogyasztást. Törekedjünk az egészséges táplálkozásra, fogyasszunk klorofillban gazdag zöldségeket, mert ezek lúgosító és energizáló vegyületekben gazdagok. Fogyasszunk A-vitaminban és C-vitaminban bővelkedő zöldségeket és gyümölcsöket, ugyanis ezek védelmet jelentenek a máj számára. A zöldségekben található kén nagyszerű tápanyag a máj számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megtisztításában, koleszterinszint, neurodegeneratív, szívbetegségeket, méregtelenítését, tulajdonságokkal, helyreállítását, szervezetünkben, méregtelenítési, regenerálódását, regenerálásában, étvágytalanság, antifibrotikus, megakadályozza, csökkentésében, májcirrózishoz, regenerálódást, megszabadítani, fenntartásában, kialakulásának, megbetegedések, máriatövisnek, természetesen, cukorbetegség, támogatásában, koffeinmentes, segítségünkre, antioxidánsok, táplálkozásra, máriatövisben, vegyületekben, méregtelenítő, termelődését, normalizálni, májkárosodás, szervezetben, szívünk egészségét, máriatövisnek nagy, magas koleszterinszint, máriatövist évszázadok, májunk egészségét, máriatövis lehet, szilimarin nevű, antioxidánsok csökkentik, szabad gyökök, gyógynövény segít, toxikus anyagoktól, testünk méregtelenítését, májkárosodás kialakulásának, máriatövis nagyon, gyógynövény majd, legnagyobb szervünkkel, Fogyasszunk A-vitaminban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  Akarat  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Tavaszi kép  Akarat  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Jó éjszakát  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Éretlen vers  A kételkedés kezelése  Png telefon  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Hiányzik  Éretlen vers  Szabolcska Mihály – Ákác...  Fehér virág  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png rózsa csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem számIt  Adakozás  Popper Péter szavai  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hogy lehet megtartani  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Egy hatékony szolga  Png kislány  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
szívünk egészségét, máriatövisnek nagy, magas koleszterinszint, máriatövist évszázadok, májunk egészségét, máriatövis lehet, szilimarin nevű, antioxidánsok csökkentik, szabad gyökök, gyógynövény segít, toxikus anyagoktól, testünk méregtelenítését, májkárosodás kialakulásának, máriatövis nagyon, gyógynövény majd, legnagyobb szervünkkel, sötét színű, máriatövisben lévő, glutation termelődését, betegségek kialakulásának, glutation sokféle, neurodegeneratív betegségek, rákos megbetegedések, szilimarin ezen, gyógynövény védelmet, májsejtek funkciót, máriatövis azonban, méregtelenítési folyamatot, máriatövisben található, antifibrotikus hatása, májszövetek hegesedését, máriatövis serkenti, májsejtek helyreállítását, egészséges májsejtek, májat természetesen, magas rosttartalom, májnak kellene, gyorsabb működést, hatékonyabb regenerálódást, egészséges táplálkozásra, zöldségekben található, megtisztításában, koleszterinszint, neurodegeneratív, szívbetegségeket, méregtelenítését, tulajdonságokkal, helyreállítását, szervezetünkben, méregtelenítési, regenerálódását, regenerálásában, étvágytalanság, antifibrotikus, megakadályozza, csökkentésében, májcirrózishoz, regenerálódást, megszabadítani, fenntartásában, kialakulásának, megbetegedések, máriatövisnek, természetesen, cukorbetegség, támogatásában, koffeinmentes, segítségünkre, antioxidánsok, táplálkozásra, máriatövisben, vegyületekben, méregtelenítő, termelődését, normalizálni, májkárosodás, szervezetben, rendszeresen, gyümölcsöket, szívbetegség, rosttartalom, zöldségekben, rostbevitelt, koleszterint, csökkentheti, klorofillban, büntetlenül, folyamatait, vegyületben, lábduzzanat, gyógynövény, hegesedését, májszövetek, antioxidáns, megkönnyíti, fenntartani, rendelkezik, fogyasszunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.